Τετάρτη, Ιούνιος 13, 2012 - 14:49
Press Kit Athens Fringe Live 2012
LIVE

111 Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες αναλυτικά δελτία τύπου και το πρόγραμμα στα συνημμένα αρχεία που κατεβάζετε παρακάτω. 

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου
Athens Fringe Live
Δελτίο Τύπου, Πρόγραμμα Athens Live 2012
Παρασκευή, Ιούνιος 1, 2012 - 13:09
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 4ου Athens Fringe

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Athens Fringe Live 2012. 15-30 Ιουνίου 2012. Η Αθήνα μας ανήκει!

Ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαΐου στις 21.00 το πλήρες πρόγραμμα του Athens Fringe Live 2012. Η ανακοίνωση θα γίνει στο Χώρο Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι» τον οποίο διαχειρίζεται η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση που διαχειρίζεται και το Athens Fringe Network.

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία των εκατοντάδων συμμετεχόντων καλλιτεχνών και ακτιβιστών, των εθελοντών, της ομάδας διοργάνωσης, χορηγών (οικονομικών και επικοινωνίας) αλλά και πολλών θεσμικών εκπροσώπων από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν και θα υποστηρίξουν το φετινό Live (που από φέτος μετονομάστηκε έτσι, εγκαταλείποντας τον τετριμμένο και ασαφή όρο «Festival”).

 

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 4ου Athens Fringe
Δελτίο Τύπου, Πρόγραμμα Athens Live 2012
Κυριακή, Μάιος 27, 2012 - 22:41
Open Day 2! Τελικό Πρόγραμμα!
LIVE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση στο 2ο Open Day

 

Ανακοίνωση Προγράμματος Athens Fringe Live 2012, 15-30  Ιουνίου

 

Παρουσίαση του προγράμματος του Athens Fringe Live, των highlights, των χώρων διεξαγωγής του στο κέντρο της Αθήνας, όπως και των λοιπών δράσεών. Με σταθερούς άξονες, την τέχνη και τη δράση. Εκεί που το νέο, ερασιτεχνικό και μη, το μη επίσημο και καθιερωμένο, έρχεται με την ορμή, το θράσος και την «αφέλεια», να προτείνει τους δικούς τρόπους και κανόνες.

 

Η πόλη μετράει αντίστροφα

 

Σε απόσταση αναπνοής. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ολοκληρώθηκε, πάνω από 140 συμμετοχές, 800 καλλιτέχνες και ακτιβιστές δικτυώθηκαν, το δίκτυο οργανώθηκε, το σήμα εκκίνησης δόθηκε. Στη διαδρομή αυτή της πόλης, όλες οι μορφές τέχνης δίνουν το παρόν, η κανονικότητα σπάει, περάσματα ανοίγονται, άνθρωποι επικοινωνούν, με ελεύθερο βήμα έκφρασης και με κοινοτικό τρόπο δράσης και λειτουργίας, τα όρια μεταξύ τεχνών, κοινού και καλλιτεχνών, τέχνης και δράσης διασαλεύονται. Το Athens Fringe δηλώνει παρόν!

 

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των συμμετεχόντων του Athens Fringe Live 2012

 

Το Athens Fringe Network επιχειρεί διάφορες συμπράξεις, μία από τις οποίες με την ΕΡΤ, και το πρόγραμμα προβολής νέων καλλιτεχνών «Νέοι Δημιουργοί». Περίπου 100 μονόλεπτα videos-πορτρέτα παρουσίασης καλλιτεχνών και εκπροσώπων ΜΚΟ, που θα συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2012 είναι έτοιμα να εισβάλλουν  στην οθόνη, διερευνώντας  «Τι είναι η Αθήνα μας;»:

  • Ποιος είμαι, ποια είναι η τέχνη μου
  • Μια στιγμή που θυμάμαι έντονα από την ζωή μου στην Αθήνα
  • Το πιο τρελό μου όνειρο για την Αθήνα
  • Αν έφτιαχνα μια σημαία για την Αθήνα, αυτή θα ήταν...
  • Ποιο τραγούδι θα ήταν ο ύμνος της  Αθήνας

 

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τα βίντεο των συμμετεχόντων εδώ: http://www.youtube.com/user/AthensFringeLive?feature=watch

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περαιτέρω πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις www.fringenet.gr

 

 

Ε-mail: Αγγελική Πούλου aggeliki@sinthesis.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3390447

Δελτίο Τύπου, Πρόγραμμα, Πρόσκληση, Συνέντευξη Τύπου
Παρασκευή, Μάιος 11, 2012 - 12:12
Παράταση υποβολής συμμετοχών έως και την Παρασκευή 18 Μαΐου

Κάλεσμα συμμετοχής προς καλλιτέχνες, ομάδες, ακτιβιστές, ΜΚΟ.

Επισκεφθείτε το Athens  Fringe Network  και δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 18 Μαΐου.

Athens Fringe Live: το Athens Fringe ξεδιπλώνεται σε χώρους στο κέντρο της Αθήνας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, λειτουργώντας ως ανοιχτό βήμα καλλιτεχνών και ομάδων και αγκαλιάζοντας όλες τις μορφές τέχνης. 

Θέτοντας στο επίκεντρο τις κοινότητες, και διερευνώντας τον κοινοτισμό ως εναλλακτική μορφή οργάνωσης της κοινωνίας, αίρει τη διαμεσολάβηση και  την εκ προοιμίου επιλογή των συμμετεχόντων. Στις κλειστές δομές απαντάμε στήνοντας δίκτυα και κοινότητες, δουλεύοντας συλλογικά.

Είναι καιρός σποράς, το Athens Fringe Live στοχεύει στην ανάδειξη του νέου, αυτού που κινείται στο περιθώριο της επίσημης κουλτούρας, στις συμπράξεις και τη δικτύωση κοινού και καλλιτεχνών,  τέχνης και δράσης, εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες κοινού όλα αυτά τα χρόνια προσδίδουν στο Fringe  ξεχωριστή δυναμική.

Επιπλέον, το Athens Fringe Live καινοτομεί και προτείνει την κάλυψη των εξόδων  του μέσω της πρακτικής του crowd funding. Εάν επιτευχθεί ο στόχος, τα μισά χρήματα θα διατεθούν για τη διοργάνωση του Fringe και τα υπόλοιπα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

 

 

Live, Δελτίο Τύπου, Παράταση Συμμετοχών
Τετάρτη, Απρίλιος 4, 2012 - 17:16
Δελτίο Τύπου Athens Fringe Network

 

Ποιος μιλάει;

Ποιος μιλάει; Φέτος το Athens Fringe δεν καλεί τους καλλιτέχνες να παλέψουν ως μοναχικοί ήρωες σαν «ανώνυμος ψίθυρος» μέσα στην τρέλα των καιρών.

Μια ιδέα που ήρθε στην ώρα της. Καινοτόμος και τολμηρή. Η θεσμική ενσωμάτωση και οργάνωση σε κοινότητες μέσα από το διαδίκτυο. Έτσι προετοιμάζεται καλλιτεχνική υπερδιέγερση με κρίσιμο ρόλο την κατάδειξη νέων ταλέντων. Είμαστε στην εποχή «του ταυτόχρονου και της αντιπαράθεσης, του κοντά και του μακριά, της γειτνίασης και της διασποράς». Αυτό απαιτεί σύγκλιση. Ζήτω οι κοινότητες! 

Athens Fringe 2011
Athens Fringe Bus
Athens Fringe Network, Δελτίο Τύπου, Κοινότητες
Παρασκευή, Μάρτιος 30, 2012 - 12:37
Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τυπου Athens Fringe Network
LIVE, COMMUNITY, INDUSTRY, FUNDING

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση του Athens Fringe Network 2012 την Τρίτη 3 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης, στην Πλάκα

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Οδός Βρυσακίου 17, Πλάκα

Πίσω από τη Στοά του Αττάλου

Σταθμός ΜΕΤΡΟ : Μοναστηράκι,

Πληροφορίες: Κα Αγγελική Πούλου, τηλ. 210 3390447, 6942207798

 

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου
2012, Live, Δελτίο Τύπου, Πρόσκληση, Συνέντευξη