12

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2001 με αποστολή τη διοργάνωση και προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο.

Έχοντας στο ενεργητικό της αρκετά χρόνια ζωτικής προσφοράς και ενεργής παρουσίας στους τομείς του Πολιτισμού, της Δράσης και της Εκπαίδευσης και ένα σημαντικό αριθμό παραγωγών σε χώρους όπως το αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο του Λυκαβηττού, αμέτρητους εναλλακτικούς χώρους, αλλά και σε πλατείες και δρόμους της Αθήνας, το 2009 δημιουργεί το δίκτυο του Athens Fringe (www.fringenet.gr), ένα δίκτυο καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών, φορέων, ΜΚΟ και ενεργών πολιτών. Η κοινότητα του Fringe, πλέον αποτελείται από χιλιάδες μέλη, τα οποία καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου επικοινωνούν και διοργανώνουν από κοινού πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ακτιβιστικές δράσεις, με αποκορύφωμα την ετήσια διοργάνωση του Athens Fringe Live.

Μόνιμος και ζωντανός πυρήνας συντονισμού της κοινότητας του Fringe, ο χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι (www.vryssaki.gr) έρχεται στην οικογένεια της Εταιρείας το 2011 με σκοπό να αγκαλιάσει και να προωθήσει τη δημιουργία και τη δράση των μελών της καθημερινά και ποικιλότροπα.

Πιο συγκερκιμένα, η δαστηριότητα της Σύνθεσης εκτείνεται στους εξής τομείς:

1.       Καλλιτεχνικές Παραγωγές και Διοργανώσεις

2.       Κοινωνική Δράση

3.       Athens Fringe Network

4.       Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης

5.       Προβολή Ελληνικού Πολιτισμού στο Εξωτερικό

 

13

Από το φθινόπωρο του 2010 η Σύνθεση αναπτύσσει τις δράσεις της ακολουθώντας πάντα τη φιλοσοφία της ανοιχτής συμμετοχής, σε ένα μόνιμο χώρο, το Βρυσάκι, χώρο Τέχνης & Δράσης, στην καρδιά της Πλάκας. Αποστολή μας είναι η δημιουργία ενός πολυδιάστατου, διακαλλιτεχνικού  χώρου, ο οποίος θα αποτελεί ζωντανό πυρήνα Τέχνης και Δράσης, ως μέσο ευχαρίστησης  και παρέμβασης στην καθημερινή ζωή.

Ο χώρος αυτός - οικείος, ανοιχτός στην διαφορετικότητα και με ματιά ανοιχτή στο μέλλον - θα προσφέρει έναν επαγγελματικά οργανωμένο μηχανισμό για δημιουργία, καλλιτεχνικές ζυμώσεις και κοινή κοινωνική δράση, βασισμένος σε σύγχρονα επιχειρηματικά πρότυπα με την σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα. Με κεντρικούς άξονες την Τέχνη και την Κοινωνική Δράση, το Βρυσάκι διαμορφώνει το πρόγραμμά του γύρω από τους 4 τομείς: εκδηλώσεις, ειρηνικό ακτιβισμό, εκπαίδευση, κοινή δράση.