A. ATHENS FRINGE NETWORK

1. Τι είναι το Athens Fringe Network;

Το Athens Fringe Network είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Στόχος του δικτύου είναι να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, δημιουργούς, designers, ακτιβιστικές κοινότητες, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να παρουσιαστεί, να προωθηθεί και να ενδυναμωθεί η δημιουργική δράση εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Οι 4 ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ του Athens Fringe Network
Η επιτυχημένη διοργάνωση του Athens Fringe στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξή του ως δικτύου και στηρίζει τη δράση του σε 4 βασικούς πυλώνες:

 

Α. Athens Fringe Live: Το γνωστό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις φεστιβάλ, συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό της πόλης. Ως κυρίαρχη έκφραση του Athens Fringe Network αποτελεί το πρώτο βήμα για τους συμμετέχοντες να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών, designers και ομάδων κοινωνικής δράσης. Ένα grassroots, συμμετοχικό, διακαλλιτεχνικό, παρεμβατικό πανηγύρι Τέχνης και Δράσης ανοιχτό σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς. Περιλαμβάνει κάθε μορφή κοινωνικής δράσης και τέχνης: μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, λογοτεχνία, χειροτεχνία, design κ.α. Είναι μια φιλόδοξη και πρωτοποριακή οργάνωση γεμάτη δημιουργικότητα και ενέργεια για αλλαγή και παρέμβαση. Για το Athens Fringe Live σημασία δεν έχει μόνο το τελικό αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής πράξης αλλά και η διαδικασία που οδηγεί στην καλλιτεχνική πράξη καθώς και οι σχέσεις που φτιάχνονται γύρω από αυτήν.

 

Β. Athens Fringe Community: Τα μέλη του Athens Fringe Network έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια δυναμική και ενεργή κοινότητα. Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της ιστοσελίδας του Athens Fringe Network, προσφέρονται online υπηρεσίες (forum, blog, ατζέντα, μικρές αγγελίες, προσωπικό portfolio), η δυνατότητα παρουσίασης του καλλιτεχνικού προφίλ και έργου των μελών, η δημιουργία κοινών δράσεων και open day εκδηλώσεων-συναντήσεων για την καθοδήγηση των μελών από ειδικούς σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και ανέλιξης.

Βασική επιδίωξη μας, στα πλαίσια του Athens Fringe Community είναι η Κοινωνική Δράση. Το Δίκτυο μας συσπειρώνεται και προσφέρει στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μέσα από τις εξής κοινωνικές δράσεις: 

1. Αλληλεγγύη - Δωρεάν Μαθήματα για ΟΛΟΥΣ

2. Αντάμα - Καλλιτεχνικές Παραστάσεις και Διαδραστικές Δραστηριότητες για ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας και ΚΑΠΗ

3. Gifted Food - Γεύματα για Αστέγους και Άπορους

4. ART ER - Εκπαιδευτικά και Καλλιτεχνικά Παιχνίδια για ασθενείς (παιδάκια και ηλικιωμένους)

5. Prison Break - Εκπαιδευτικά και Καλλιτεχνικά Προγράμματα για Φυλακισμένους

6. Glee - Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Καλλιτεχνικές Παραστάσεις για Μαθητές με Ιδιαίτερα Ταλέντα και Ικανότητες

7. Cultural Mix - Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Μετανάστες

8. Fringe Bus & the City - Κέφι, Μουσική και Γλυκά στις υποβαθμισμένες Περιοχές της Αθήνας

 

Γ. Athens Fringe Industry: Το Athens Fringe Network δημιουργεί τις βάσεις για δικτύωση, προβολή και προώθηση όλων των μελών του. Τα μέλη του δικτύου μέσω του Athens Fringe Industry αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες και λαμβάνουν διαρκή ενημέρωση σχετικά με εκδηλώσεις, παραστάσεις, συνέδρια, σεμινάρια και ενδιαφέροντα νέα από το χώρο της τέχνης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής δράσης. Ακόμη, τα μέλη έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε showcasing events με την παρουσία επαγγελματιών εκπροσώπων από πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, αναπτύσσουμε ένα μηχανισμό διαρκούς και σταθερής ενημέρωσης των μελών για δυνατότητες δικτύωσης και παρουσίασης του έργου και της δράσης τους στην Ελλάδα και διεθνώς. Τέλος, η ομάδα μας που αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες αναλαμβάνει την προώθηση του έργου των μελών εντός και εκτός της χώρας μέσω της υπηρεσίας μας Agency.

Το Athens Fringe διοργάνωσε στα πλαίσια του Fringe Industry για το 2012 την πολύ επιτυχημένη συνάντηση «Agency». Τον Ιούνιο του 2012, περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι των σημαντικότερων πολιτιστικών φορέων της χώρας (Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, Athens Biennale, Θέατρο Badminton, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων κα) συναντήθηκαν στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ώστε να καθοδηγήσουν και να υποστηρίξουν το έργο των νέων δημιουργών. Το 2013, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και προετοιμασίας αιτήσεων με τη δημιουργία φακέλων και οι νέοι δημιουργοί συναντήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο με εκρποσώπους των μεγαλύτερων φορέων της χώρας και του εξωτερικού. Το 2014, οι δημιουργοί το δικτύου μας συναντιούνται με τους εκπροσώπους των φορέων και αναπτύσσουν συνεργασίες μαζί τους.

 

Δ. Athens Fringe Funding: Πραγματοποιούμε ενέργειες και καμπάνιες με στόχο την εύρεση χρηματοδότησης μέσω διαφορετικών στρατηγικών χρηματοδότησης (χορηγίες από ιδιωτικό τομέα, επιχορηγήσεις από δημόσιους οργανισμούς-φορείς, δωρεές, συνέργειες-συνεργασίες, crowd-funding), με στόχο να συγκεντρώσουμε χρήματα για όλες τις ανάγκες υλοποίησης συλλογικών και μεμονωμένων δημιουργικών projects για τα μέλη του Athens Fringe Network. Με τη βοήθεια της ομάδας μας που αποτελούν επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή, διαχείριση, ανάπτυξη και επικοινωνιακή προβολή πολιτιστικών δρώμενων, συγκεντρώνουμε υλική και ηθική υποστήριξη για να πραγματοποιήσουμε τις δημιουργικές ιδέες των μελών μας με τη βοήθεια του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

 

 

2. Τι αλλάζει φέτος και τι οφέλη έχω από τη συμμετοχή μου στο Athens Fringe Network?

Η συμμετοχή στο Athens Fringe Network εξασφαλίζει εκτός από την παρουσίαση έργου στο Athens Fringe Live, πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης, και υπηρεσίες δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα μέσω του Athens Fringe Community ο κάθε συμμετέχων μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό του επαγγελματικό προφίλ, να προβάλλει το έργο του και να έρθει σε επαφή με άλλους δημιουργούς μέλη της κοινότητας. Επίσης, μπορεί να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν δεκάδες μαθημάτων στα πλαίσια του προγράμματος "Αλληλεγγύη" και να πάρει μέρος σε πάρα πολλές δράσεις και κοινωνικές ενέργειες που διοργανώνει η κοινότητα του Fringe. Ακόμη, τα μέλη μας μπορούν να επωφεληθούν από την επιτυχημένη μας υπηρεσία Agency, όπου φέρνουμε σε επαφή τους δημιουργούς με δυνάμει χορηγούς, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, media, και το εκτενές κοινό μας. Τέλος, τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια, ημερίδες και διαλέξεις σε θέματα δημιουργικής παραγωγής, να πάρουν μέρος σε μεγάλα δημόσια events και το πιο σημαντικό: να ανήκουν σε μια μεγάλη, δημιουργική και ενεργή κοινότητα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου!

 

Β. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο ATHENS FRINGE NETWORK

1. Ποιος έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Athens Fringe Network;

Δικαίωμα συμμετοχής στο Athens Fringe Network έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

2. Είμαι κάτω των 18 ετών. Μπορώ να λάβω μέρος;

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος, μπορούν να λάβουν μέρος στο Athens Fringe Network μόνο με έγκριση του κηδεμόνα τους. Ο Διοργανωτής δε φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση συμμετοχής μιας ομάδας στην οποία μετέχει και ανήλικος.

3. Είμαι Ομάδα, Σύλλογος. Μπορώ να λάβω μέρος;

Ναι. Συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στο Athens Fringe Community, αναγράφοντας την ένδειξη "Ομάδα", "Σύλλογος" κλπ. Πληρώνω μόνο ΜΙΑ συμμετοχή, όσα άτομα και αν αποτελούν την ομάδα. Προϋπόθεση είναι ότι δεν γίνεται καμία άμεση ή έμμεση διαφήμιση μέσω της συμμετοχής αυτής. Τα παραπάνω ΔΕΝ ισχύουν στην περίπτωση ομαδικών εικαστικών συμμετοχών, οι οποίες δεν γίνονται δεκτές.

4. Είμαι Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, Σχολή, ΙΕΚ κλπ. Μπορώ να λάβω μέρος;

Ναι. Συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής Athens Fringe Community αναγράφοντας την ένδειξη "Σχολή", "Γυμνάσιο τάδε" κλπ. Πληρώνω μόνο ΜΙΑ συμμετοχή, όσα άτομα και αν αποτελούν την ομάδα. Προϋπόθεση είναι ότι δεν γίνεται καμία άμεση ή έμμεση διαφήμιση μέσω της συμμετοχής αυτής.

5. Είμαι από το εξωτερικό. Μπορώ να λάβω μέρος;

Ναι. Συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής Athens Fringe Community.

6. Είμαι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Μπορώ να λάβω μέρος;

Ναι. Συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής Athens Fringe Community, αναγράφοντας την ένδειξη "ΜΚΟ". Προϋπόθεση είναι ότι δεν γίνεται καμία άμεση ή έμμεση διαφήμιση μέσω της συμμετοχής αυτής.

 

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο ATHENS FRINGE NETWORK

1. Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής στο Athens Fringe Network;

H εγγραφή στο Athens Fringe Network είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτόματα online καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εάν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ζήτημα σε σχέση με την εγγραφή σας παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3390447 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση fringe@sinthesis.gr 

ΒΗΜΑ 1: ΕΓΓΡΑΦΗ στο Athens Fringe Network (γίνε μέλος / ΠΡΟΦΙΛ στο τμήμα Community)

Για να γίνετε μέλος στο Athens Fringe Network, θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα δημιουργίας του προφίλ σας, ώστε να ενταχθείτε στην ενεργή κοινότητα του δικτύου μας.

Εάν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ζήτημα σε σχέση με την εγγραφή σας παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3390447 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση fringe@sinthesis.gr.

 

ΒΗΜΑ 2: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο Athens Fringe Network (Συμμετοχή στο LIVE 2017)

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να πάρετε μέρος στο Athens Fringe Live 2017, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο στην αίτηση σας για την εγγραγή σας στο Network (- επιθυμώ να λάβω μέρος στο Athens Fringe Live 2017). Αφού συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Athens Fringe Network, μπορείτε να συνεχίσετε με την αίτηση συμμετοχής σας για το φετεινό LIVE (Αιτήσεις Συμμετοχής για το LIVE 2017). Εφόσον πληρώσετε το κόστος συμμετοχής σας για το Live 2017, θα λάβετε έναν κωδικό από την ομάδα του Fringe τον οποίο θα πρέπει να εισάγετε στην αίτηση σας, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχημένα και η συμμετοχή σας στο φετεινό LIVE. Οι συμμετέχοντες στο Athens Fringe Live υποχρεούνται σε κάθε περίπτωση να επισυνάπτουν στη φόρμα συμμετοχής τους και  δύο (2) φωτογραφίες από το έργο τους ή ενδεικτική φωτογραφία της παράστασης ή των συντελεστών αυτής.

 

Δ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ATHENS FRINGE LIVE 2017

1. Τι είναι το Athens Fringe Live? Τι σχέση έχει με το Athens Fringe Festival?

To Athens Fringe Live επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά! Το γνωστό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις φεστιβάλ, συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό της πόλης. Ως κυρίαρχη έκφραση του Athens Fringe Network αποτελεί το πρώτο βήμα για τους συμμετέχοντες να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Πρόκειται για ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών και ομάδων κοινωνικής δράσης.

2. Πότε διεξάγεται το Athens Fringe Live 2017?

To Athens Fringe Live 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 30 Ιουνίου.

3. Πού διεξάγεται το Athens Fringe Live 2017?

Το φετεινό Athens Fringe Live διεξάγεται κυρίως στην περιοχή της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Ενδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Αρχαία Αγορά, αλλά και δρόμους, πλατείες και πάρκα της κεντρικής Αθήνας. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, το Athens Fringe Bus θα μεταφέρει χορό και μουσική σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

4. Πώς μπορώ να συμμετάσχω στο Athens Fringe Live 2017?

Στο Athens Fringe Live 2017 μπορείτε να πάρετε μέρος με οποιοδήποτε πιθανό δημιουργικό τρόπο: παράσταση, μουσική εκδήλωση, εικαστική έκθεση, installation, video-προβολή, παρουσίαση ταινίας ή βιβλίου, διάλεξη, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σεμινάριο ή workshop, παιδικό θέαμα κα. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιούνται για διάρκεια μιας εβδομάδας, ενώ τα ζωντανά θεάματα θα πραγματοποιούνται για μια φορά (μέγιστος χρόνος παρουσίασης: 120')

Επίσης, μπορείτε να πάρετε μέρος στις καλλιτεχνικές διαδρομές του Athens Fringe Bus, χαρίζοντας με το δικό σας έργο ενέργεια και χαμόγελα στους Αθηναίους. Καταθέτοντας μια όμορφη και δημιουργική ιδέα που να μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο Fringe Bus και ανά πάσα στιγμή σε δρόμους και πλατείες της κεντρικής Αθήνας, μπορείτε να πάρετε μέρος στο πιο συναρπαστικό κομμάτι του Fringe, αποκτώντας άμεση σχέση με το κοινό της πόλης. Οι διαδρομές με το Athens Fringe Bus διαρκούν περίπου 2-3 ώρες και οι προτάσεις σας δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 10' (σε κάθε στάση επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο και πραγματοποιούνται περίπου 4-5 στάσεις σε κάθε διαδρομή). Ο βασικός ηχητικός εξοπλισμός στο Fringe Bus και στις στάσεις παρέχεται από την διοργάνωση (η μουσική θα πρέπει να είναι σε μορφή mp3 σε usb stick ή να παράγεται ζωντανά).

Τέλος, μπορείτε να μας κάνετε τις προτάσεις για την παρουσίαση έργου σας σε κάποιο συγκεκριμένο δημόσιο χώρο στην περιοχή της Πλάκας (πχ. Αρχαία Αγορά). Η πρόταση θα αξιολογηθεί κατά το εάν είναι εφικτή η πραγματοποίηση της δημόσια και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

5. Ποιά είναι η διαδικασία συμμετοχής μου στο Athens Fringe Live 2017?

ΒΗΜΑ 1: Συμπληρώνετε τη φόρμα για την εγγραφή σας στο Athens Fringe Network. (Βλ. ερώτηση Γ: Ποιος είναι ο τρόπος συμμετοχής)

ΒΗΜΑ 2:  Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής (πληροφορίες στην ερώτηση 6) με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: 

α. Στο Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα, 10555, Αθήνα  (Δευτέρα - Παρασκευή 12.00-18.00 Τηλ.  210.3210179)

β. Εθνική Τράπεζα, IBAN GR3201101040000010448046515 ETHNGRAA

γ. Paypal: George@Neris.gr

ΒΗΜΑ 3: Λαμβάνετε τον κωδικό συμμετοχής σας για το Live 2017 από την ομάδα του Fringe στο Βρυσάκι αμέσως αφού καταθέσετε το κόστος συμμετοχής, ή τηλεφωνικά ύστερα από διασταύρωση της καταβολής στην τράπεζα.

ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Live 2017, εισάγοντας τον κωδικό συμμετοχής όπου σας ζητηθεί και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία.

6. Ποιό είναι το κόστος συμμετοχής για το Athens Fringe Live 2017

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Athens Fringe Live 2017 θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 30 ευρώ + Φ.Π.Α. για εικαστικά έργα μέχρι 1,5 x 1,5 μέτρα και 40 ευρώ + Φ.Π.Α. για κάθε άλλη μορφή τέχνης (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό κλπ), το οποίο σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, δε θα μπορεί  να επιστραφεί. Το εισιτήριο για τα ζωντανά θεάματα θα είναι 5 ευρώ, τα οποία θα μοιράζονται κατά το ήμισυ σε συμμετέχοντες και διοργάνωση (50%των εισιτηρίων στον δημιουργό - 50% των εισιτηρίων για τα έξοδα της διοργάνωσης). Η είσοδος στις εκθέσεις θα είναι ελεύθερη, οι καλλιτέχνες όμως θα μπορούν να πωλήσουν τα έργα τους μέσω της διοργάνωσης (10% των κερδών επί των πωλήσεων του καλλιτέχνη θα δίνεται στη διοργάνωση για τα έξοδα παραγωγής). Τα έργα σε δημόσιους χώρους δε θα έχουν εισιτήριο.Οι κοινωνικές δράσεις είναι άνευ κόστους συμμετοχής.

7. Μπορώ να συμμετάσχω μόνο στο Athens Fringe Live και όχι στο Athens Fringe Network?

Όχι, για τη συμμετοχή σας στο Live θα πρέπει να εγγραφείτε στο Network. Η συμμετοχή σας όμως στο Network δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή σας και στο Live.

8. Υπάρχει συγκεκριμένη θεματική στο Athens Fringe Live 2017;

Φέτος, το Athens Fringe Live δίνει "Ραντεβού με τον Χρόνο"!

Μπορεί να είναι αιωνιότητα, στιγμή ή διάρκεια, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Γέννηση ή θάνατος. Μπορεί να είναι μέτρο της κίνησης, μεταβολή ή και Ιστορία. Ποιος είναι ο χρόνος; Μήπως τελικά ο χρόνος είμαστε εμείς οι ίδιοι; 

9. Ποιός διοργανώνει το Athens Fringe Live;

Το Fringe Live διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού «Σύνθεση» (www.sinthesis.gr)

 

Ε. ΥΠΟΔΟΜΕΣ -  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ATHENS FRINGE LIVE

1. Ποιός παρέχει τις υποδομές για την παράσταση / δρώμενο / συμμετοχή μου στο Athens Fringe Live;

Ο Διοργανωτής θα παρέχει τις βασικές τεχνικές προϋποθέσεις για την παρουσίαση του έργου των συμμετεχόντων, όπως ήχο, φώτα και χώρο παρουσίασης. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στον τόπο και στο χρόνο που θα τους υποδειχθεί από τον Διοργανωτή, ώστε να βοηθήσουν στη σωστή διεκπεραίωση της συμμετοχής τους.

2. Το περιεχόμενο της συμμετοχής μου (γενικά) είναι ελεύθερο; Υπάρχει περίπτωση «μη εγκρίσεως» κι αν ναι, με ποιό σκεπτικό;

ΟΛΕΣ οι αιτήσεις γίνονται δεκτές. Δεν κρίνουμε εμείς κανέναν, αφήνουμε το κοινό να το κάνει. Φυσικά, πρέπει να τηρείται ο νόμος. Ο τρόπος παρουσίασης του έργου του συμμετέχοντος (δηλαδή το πού και το πώς) ανήκει στην αρμοδιότητα της Διοργάνωσης και θα ανακοινωθεί τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Live. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις και τα αιτήματα των συμμετεχόντων, η τελική απόφαση όμως θα λαμβάνεται από τους Διοργανωτές λαμβάνοντας υπ'όψιν τις συνολικές ανάγκες της διοργάνωσης και των συμμετοχών.

3. Υπάρχει χρονικό περιθώριο για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής μου; 

Υποβολή αιτήσεων από τις 3 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου 2017.

4. Μπορώ να φέρω τον εξοπλισμό μου;

Ναι! Το Fringe είναι μια do-it-yourself διοργάνωση, που παρέχει τις βασικές μόνο υποδομές στους συμμετέχοντες (Βλ. ερώτηση Ε, Ι «Ποιος παρέχει τις υποδομές για την παράσταση / δρώμενο / συμμετοχή μου;»). Πέρα από τις βασικές αυτές υποδομές πρέπει οι ίδιοι να προνοήσετε για την παραγωγή σας, υπό τις οδηγίες φυσικά των ανθρώπων της Διοργάνωσης. Έτσι, τους συμμετέχοντες βαρύνουν όλα τα έξοδα σχετικά με την παρουσίαση του έργου τους: Ενδεικτικά, και όχι αποκλειστικά, τους βαρύνουν τα έξοδα σχετικά με τη δημιουργία και τη μεταφορά σκηνικών, μεταφορά μουσικών οργάνων, έξοδα για το στήσιμο των σκηνικών κλπ. 

5. Ποιός φυλάσσει τον εξοπλισμό και τους χώρους;

Ο Διοργανωτής θα φροντίσει για την σωστή φρούρηση των χώρων. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για τυχόν τραυματισμό των συμμετεχόντων κατά την παρουσίαση του έργου τους, ή για τυχόν απώλεια ή ζημία της περιουσίας τους, των έργων, μουσικών οργάνων, εν γένει σκηνικών αντικειμένων ή προσωπικών ειδών.

6. Ποιός είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του χώρου στον οποίο προβάλλεται η συμμετοχή μου; 

Θα υπάρχει άρτιος καθαρισμός των χώρων. ΟΛΟΙ όμως θα είμαστε υπεύθυνοι για την τήρηση της καθαριότητας. Σε μια διοργάνωση σαν αυτή δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς!

7. Πρέπει να  είμαι παρών/παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της Διοργάνωσης για τη σωστή παρουσίαση του έργου/συμμετοχής μου; 

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στον τόπο και στο χρόνο που θα τους υποδειχθεί από τον Διοργανωτή, ώστε να βοηθήσουν στη σωστή διεκπεραίωση της συμμετοχής τους.

8. Μπορώ να χρησιμοποιήσω Τεχνικούς, Φωτιστές, ή άλλους συνεργάτες μου;

Η Διοργανώτρια εταιρεία παρέχει στους συμμετέχοντες το βασικό τεχνικό προσωπικό, το οποίο θα χειρίζεται τα μηχανήματα και θα φροντίζει για την ομαλή λειτουργία τους. Αν παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες επιθυμούν επιπλέον προσωπικό ή άλλους συνεργάτες φυσικά μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν, αναλαμβάνοντας όμως και την αμοιβή τους.

9. Η Διοργανώτρια εταιρεία καλύπτει τα έξοδα της παραγωγής της συμμετοχής μου;

Η Διοργανώτρια εταιρεία παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές υποδομές (όπως ήχο, φώτα, χώρο διεξαγωγής παράστασης), βασικό τεχνικό προσωπικό και την επικοινωνία/προβολή των συμμετοχών. Πέρα από αυτά δεν καλύπτει κανένα άλλο έξοδο παραγωγής.

10. Έχω δικαίωμα επιλογής χώρου της αρεσκείας μου;

Ο χώρος παρουσίασης του έργου του συμμετέχοντος ανήκει στην αρμοδιότητα της Διοργάνωσης και θα ανακοινωθεί τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του Live. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις και τα αιτήματα των συμμετεχόντων, η τελική απόφαση όμως θα λαμβάνεται από τους Διοργανωτές λαμβάνοντας υπ'ψιν τις συνολικές ανάγκες της διοργάνωσης και των συμμετοχών.

11. Έχω δικαίωμα επιλογής του ακριβούς χρόνου (time slot) παρουσίασης της συμμετοχής μου;

Ο χρόνος παρουσίασης του έργου του συμμετέχοντος ανήκει στην αρμοδιότητα της Διοργάνωσης και θα ανακοινωθεί τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του Live. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις και τα αιτήματα των συμμετεχόντων, η τελική απόφαση όμως θα λαμβάνεται από τους Διοργανωτές, λαμβάνοντας υπ'όψιν τις συνολικές ανάγκες της διοργάνωσης και των συμμετοχών.

12. Πότε μπορώ να κάνω τις πρόβες μου στον ήδη επιλεγμένο χώρο;

Προβλέπεται μία πρόβα στο χώρο, η οποία θα ανακοινωθεί τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του Live. Ομοίως, εάν πρόκειται για εικαστικό έργο, θα σας ανακοινωθεί η μέρα και η ώρα που πρέπει να το προσκομίσετε στο χώρο της Διοργάνωσης.

13. Τι συμβαίνει σε περίπτωση ακύρωσης λόγω ασθένειας, καιρικών συνθηκών, ανωτέρας βίας (πολιτική αναταραχή, τρομοκρατική ενέργεια κλπ)

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δε θα μπορέσει να συμμετάσχει για λόγους που αφορούν το πρόσωπό του (ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση ασθένειας κλπ) ο Διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη ή υποχρέωση αλλαγής των ημερομηνιών παρουσίασης του έργου του. Ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει για λάθη ή παραλείψεις του συμμετέχοντος που καθιστούν αδύνατη την παρουσίαση του έργου του, καθώς επίσης και σε περίπτωση αδυναμίας παρουσίασης του έργου από λόγους ανωτέρας βίας. Το κόστος συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

14. Έχω δικαίωμα να αποσύρω την συμμετοχή μου σε περίπτωση που διαφωνήσω ή δεν μείνω ικανοποιημένος από την συνεργασία; 

Ναι, σε περίπτωση που η διαφωνία οφείλεται σε αθέτηση των όρων που διαβάζετε εδώ. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η διοργάνωση προβαίνει σε έξοδα για να αναδείξει τη συμμετοχή σας, από τη στιγμή που καταθέτετε την αίτησή σας υποχρεούστε να παρουσιάσετε τη συμμετοχή σας και το κόστος συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

15. Τί τεχνικος εξοπλισμός διατίθεται;

 

3 DVD PLAYER +USB

1 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LG 32’’

1 ΚΟΝΣΟΛΑ SOUNDCRAFT  10ΚΑΝΑΛΗ ΜΕ ΕΦΕ

2 ΑΥΤΟΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΝΙΤΟΡ

2 ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ SHURE + SENNHEISER

2 ΒΑΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ

1 D.I.

2 PROJECTORS (ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΗΤΟΣ)

1 ΚΟΝΣΟΛΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LCD 12 DMX (ΜΟΝΙΜΗ)

1 ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ YAMAHA CX-2  (MONIMO)

1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ YAMAHA MX-2  (ΜΟΝΙΜΟ)

1 ΣΤΕΡΕΟΗΧΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ)

9 PC 500 WATT

 

ΣΤ. ΠNΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στο ATHENS FRINGE LIVE

Αποδίδονται Πνευματικά, συγγενικά ή άλλα Δικαιώματα για τη συμμετοχή μου στο Athens Fringe Live; 

Όχι, δεν αποδίδεται κανένα τέτοιο δικαίωμα. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ρητώς ότι είναι κύριοι των πνευματικών δικαιωμάτων που απαιτούνται για την παρουσίαση του έργου τους. Οι συμμετέχοντες μεταβιβάζουν προς τη Διοργάνωση μόνο τα πνευματικά εκείνα δικαιώματα που απαιτούνται προκειμένου ο Διοργανωτής να μαγνητοσκοπήσει, να φωτογραφήσει ή και να ηχογραφήσει μέρος των έργων με σκοπό να δημιουργήσει μία ταινία (making of) που θα αποτελεί παρουσίαση της Διοργάνωσης. 

 

Ζ.  ΠΡΟΒΟΛΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο ATHENS FRINGE LIVE

1. Τη δημιουργία, την προώθηση και τη διανομή του  προωθητικού υλικού της συμμετοχής μου στο Athens Fringe Live ποιος τα αναλαμβάνει;

Ο Διοργανωτής αναλαμβάνει τη συνολική προώθηση του προγράμματος τηρώντας ίσες αποστάσεις από όλες τις συμμετοχές.

2. Μπορώ να δημιουργήσω και να διανέμω προωθητικό υλικό της επιλογής μου αναφορικά με την συμμετοχή μου στο Athens Fringe Live;

Επιβάλλεται! Η Διοργάνωση προβαίνει σε προβολή του event συνολικά, η κάθε ομάδα/συμμετέχων πρέπει να κάνει ο ίδιος την προβολή του έργου του, ανακοινώνοντας τον τόπο και το χρόνο που θα παρουσιαστεί αυτό, με κάθε πρόσφορο μέσον, αναρτώντας πάντα το λογότυπο του Fringe και αναφέροντας το motto: "Η Αθήνα μάς ανήκει!"

3. Πώς διαφημίζεται το Athens Fringe Live;

To Athens Fringe Live διαφημίζεται τόσο μέσα από τα παραδοσιακά μέσα όπως η Τηλεόραση, ο Τύπος και το Ραδιόφωνο, αλλά και μέσω του Διαδικτύου και των Κοινωνικών Μέσων. Πέραν των ελληνικών Μ.Μ.Ε είχε μεγαλη κάλυψη σε πάρα πολλά διεθνή Μ.Μ.Ε. μέχρι σήμερα από το τηλεοπτικό κανάλι CNN έως τις εφημερίδες Washington Post, New York Times και L.A. Times. Κάθε χρόνο οι Χορηγοί Επικοινωνίας αλλά και όλα τα ΜΜΕ προβάλλουν το Fringe της Αθήνας με αμέτρητα δημοσιεύματα, καταχωρήσεις, αφιερώματα άρθρα - πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της διοργάνωσης, προωθώντας όλες τις συμμετοχές! (Περισσότερες πληροφορίες στα αρχεία των Live των προηγούμενων ετών).